:

Ε Π Ι Σ Η Μ Α Ν Σ Η   Α Σ Π Ι Σ

Η απλαυση η χαρ και η ικανοποηση που νοιθεις ταν λνεις να μαθηματικ πρβλημα εναι σαν την ευχριστη ασθηση που σε πλημμυρζει ταν να γινωμνο καλοκαιριτικο και γεμτο χυμος φροτο σκορπζει τ αρματ του στο στμα σου.                      

Πριν μερικς μρες μια στρογγυλ επισμανση με παρσταση ασπδας τρβηξε την προσοχ μου. Ο δημοπρτης στην περιγραφ αναφερμενος στον οπισθτυπο σημεωνε ( Heracles warrior rider A ) Απ την πλη ρχομαι και στην κορφ κανλλα. λα λθος. Ο Ηρακλς ταν Αθην με ποδρη χιτνα και ασπδα, οριζντια κρατημνη με το αριστερ χρι . Η πρτη σκψη, Αθην Ιτωνα, βλπετε ο ερασιτχνης που δεν χει τη γνση της γραμματεας του  αρχαιολγου, πει ψχνοντας με υποθσεις και ερωτσεις που βζει στον εαυτ του. Ψχτηκαν λες οι  Ιτωνες απ Θεσσαλα και που αλλο μποροσε  να φανταστε κποιος τποτα, καμι αχτδα. Μπως δεν εναι Ιτωνα ; Ψχτηκαν να να τα προσωνμια της Αθηνς και η κατληξη. Την ασπδα κατ αυτν τον τρπο την κρατε η Αλκδημος και η Πρμαχος Αθην.  

Στον εμπροσθτυπο, που εχε δεχτε την ντονη και βαρι επισμανση, δικρινες σπαργματα απ το κεφλι του Δις με στεφνι απ φλλα δρυς. Και η λση, Μακεδονα Φλιππος Ε . Τρα μενε να εξακριβωθε τι κρατοσε στο αριστερ χρι της η Αθην δρυ κεραυν. Εν κρατε κεραυν, πως πιστεω, εναι  Αλκδημος αν δρυ εναι Πρμαχος, και προσοχ δεν πρπει να θεωρηθε  η γραμμ του Α ως συνχεια δρατος. Η Πλλα χει προσττιδα θε την Αθην  Αλκδημο που εναι αυτ που εικονζεται.                                                                                   

          Το νμισμα ταυτστηκε με το νμισμα με αριθμ 1075, της συλλογς της Alpha Bank, και το στμα γμισε ρωμα και γλυκ χυμ απ το ριμο καλοκαιριν φροτο που γετηκε και η ψυχ την αγαλλαση της λσης του προβλματος.  Ζ.Ω.

 

??????????? ??????????? ??????
??????? 15?, ??????, ?????, ?? 10554
???.:(+30) 210-3215678, FAX: (+30) 210-3242530
info@nomisma.gr