ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η Πανελλήνια Νομισματική Ένωση ξεκίνησε το 1976 με περίπου 40 μέλη και είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο οργανισμό νομισματικής (με περίπου 500 ενεργά μέλη) με αποκλειστικό σκοπό την μελέτη των σύγχρονων Ελληνικών νομισμάτων, χαρτονομισμάτων και μεταλλίων. Παρόλο που η έδρα της βρίσκεται στην Ελλάδα, μέλη της υπάρχουν σε ολόκληρο το κόσμο. Ανάμεσά τους ακαδημαϊκοί, ειδικοί στη νομισματική, συλλέκτες και έμποροι συλλεκτικών αντικειμένων.

Αυτό που χαρακτηρίζει την Πανελλήνια Νομισματική Ένωση είναι η αγάπη των μελών της για το σύγχρονο Ελληνικό νόμισμα και χαρτονόμισμα. Ουσιαστικά η Ένωση λειτουργεί ως μια «λέσχη φίλων» στην οποία κάθε Κυριακή πρωί, συναντώνται δεκάδες φίλοι του νομίσματος και της νομισματικής, ειδικοί και μη.

Η Νομισματική Ένωση λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των συλλεκτών και φροντίζει να τους φέρνει σε επαφή για την προώθηση του κοινού τους χόμπυ καθώς και της διάσωση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και Ιστορίας. Στα πλαίσια αυτά διοργανώνει περιοδικά ομιλίες, ημερίδες και εκθέσεις ενώ προσπαθεί για την περαιτέρω διάδοση της νομισματικής εντός και εκτός Ελλάδος.


??????????? ??????????? ??????
??????? 15?, ??????, ?????, ?? 10554
???.:(+30) 210-3215678, FAX: (+30) 210-3242530
info@nomisma.gr